Populaari-, jazz- ja folkmusiikkifestivaalit Suomessa

Mukana ovat festivaalit, joilla on vähintään kolme populaari-, folk- tai jazzmusiikkia esittävää esiintyjää (yksi yhtye lasketaan yhdeksi esiintyjäksi), jotka järjestetään tietyllä paikkakunnalla, jotka kestävät ennalta määritellyn ajan, jotka ovat kaikille avoimia (joko maksua vastaan tai ilmaiseksi), joita on ainakin aiottu järjestää säännöllisesti ja joita kutsutaan festivaaleiksi.

Mukana on ”puhtaiden” musiikkifestivaalien lisäksi monitaidefestivaaleja (esim. Jyväskylän kesä, Bättre Folk), kortteli- ja kyläjuhlia (esim. Käpylän kyläjuhlat), lastenfestivaaleja (esim. Vekararokki), ruoka/juomafestivaaleja (esim. Kuopio Wine Festival), hyvinvointifestivaaleja (esim. Viikinsaari SummerVibes) ja elokuvafestivaaleja (Red Carpet -elokuvafestivaalin konsertit), jos ne täyttävät edellä mainitut kriteerit.

Festivaalin kokoluokka on arvioitu, mikäli tietoa ei ole löytynyt julkisista lähteistä. Arviossa on huomioitu festivaalipaikan kapasiteetti. Mikäli festivaalin nimen jälkeen on maininta ”mus. osuus” tms., kokoluokka-arvio sisältää vain ao. osuuden. [LFIN_01a]